OMG

Politie pakt 'drugsdealende papegaai' op

foto: youtube/BalançoGeral
  1. Newschevron right
  2. Politie pakt 'drugsdealende papegaai' op

De politie in de Braziliaanse plaats Vila Irmã Dulce deed maandag een hele gekke ontdekking bij een inval in een drugspand. Ze kwamen daar een papegaai tegen die op de uitkijk stond en de drugsdealers waarschuwde voor agenten. Zodra hij de politie zag, riep de papegaai: "Mama, de politie!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugsdealende papegaai

De papegaai is in beslag genomen en wordt inmiddels papagaio do tráfico genoemd, wat drugsdealende papegaai betekent. De politieagenten denken dat hij speciaal getraind is om hen te herkennen. Wat ook opvalt is dat de papegaai net als echte criminelen geen woord meer zegt tegen de politie. De eigenares van de papegaai is niet opgepakt tijdens de inval. Haar 30-jarige man en 16-jarige dochter werden wel meegenomen door de politie wegens illegale praktijken. Zo had de dochter bijvoorbeeld marihuana verstopt in haar ondergoed.

Is natuur

De politie gaat de drugsdealende papegaai naar een dierentuin sturen, maar dat is een tijdelijke verblijfplaats. Als het diertje kan vliegen, wordt het losgelaten in de vrije natuur. Dat wordt best apart voor de papegaai, want hij is pas vijf en heeft waarschijnlijk altijd een baasje gehad. Volgens een dierenarts kunnen deze vogels wel 70 jaar oud worden, dus hij moet het straks tientallen jaren zelf gaan uitvogelen.

#FreePapagaio

Ster advertentie
Ster advertentie