OMG

Brabants bedrijf verdeelt 10 miljoen euro onder personeel na overname

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Brabants bedrijf verdeelt 10 miljoen euro onder personeel na overname

Het Noord-Brabantse bedrijf Royal Agio Cigars is onlangs overgenomen door de Scandinavian Tobacco Group en dat hebben de medewerkers ook gemerkt. De overname zou gaan om 210 miljoen euro. Een deel van dat geld, zo'n 10 miljoen euro, heeft het bedrijf uit Duizel verdeeld onder het personeel. De hoogte van de beloning verschilt per medewerker en wordt uitgekeerd op basis van de duur van hun dienstverband.

Mooie momenten en respect

De medewerkers van Agio kregen volgens het Eindhovens Dagblad begin december al te horen dat ze een royaal afscheidscadeau zouden gaan krijgen: "We hebben al die jaren steun gehad van onze medewerkers die zich - soms zelfs van generatie op generatie - 100 procent hebben ingezet voor Agio. Op deze manier willen we een blijk van waardering geven voor de loyaliteit, en de mooie momenten die we met elkaar hebben gedeeld en het wederzijdse respect dat we altijd hebben gevoeld”, vertelde Boris Wintermans die tot vorige week ceo van het bedrijf was.

Familie Wintermans

Royal Agio Cigars was een van de vier grootste sigarenproducenten van de wereld. Er werken ongeveer 3200 mensen voor het familiebedrijf, verspreid over fabrieken in Nederland, België, de Dominicaanse Republiek en Sri Lanka. De familie Wintermans runde jarenlang het sigarenbedrijf dat in 1904 werd opgericht door Jaques Wintermans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie