OMG

Taxichauffeur brengt gestrande studente gratis thuis van Spanje naar Italië

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Taxichauffeur brengt gestrande studente gratis thuis van Spanje naar Italië

Door het coronavirus zitten veel mensen momenteel vast in een land waar ze bijvoorbeeld op vakantie waren of studeerden. Datzelfde probleem had de 22-jarige Giada Collalto uit Italië. Giada studeerde in de Spaanse stad Bilbao, maar haar universiteit moest dicht vanwege de corona-uitbraak. Ze probeerde vervolgens op allerlei manieren terug te keren naar Italië, maar zonder succes. Totdat opeens een onbekende reddende engel haar uit de brand hielp.

Radeloos en boos

Giada zou in eerste instantie van Madrid naar Parijs vliegen, vervolgens naar Rome en vanuit de Italiaanse hoofdstad naar Venetië. Op 8 april wilde ze haar vlucht vanuit Madrid pakken toen een stewardess haar vertelde dat ze niet aan boord mocht. "Ik was radeloos en boos. Alle hotels in Madrid waren dicht en ik kon niet meer met het openbaar vervoer terug naar Bilbao", vertelt Giada aan CNN. Via een vriend komt ze in contact met de 22-jarige Kepa Amantegi die als taxichauffeur werkt en haar wel wilde ophalen. Hij reed negen uur heen en weer om Giada op te halen in Madrid en terug te brengen naar Bilbao.

Terug naar huis

Aangekomen in Bilbao kwam Giada er helaas achter dat haar appartement niet meer beschikbaar was. Kepa besloot haar een slaapplek aan te bieden bij zijn ouders thuis. "Ik werd als een familielid ontvangen door zijn ouders en twee zussen. Ik zal hun gastvrijheid nooit vergeten." Alsof alles niet genoeg was, bood Kepa de volgende aan om Giada in zijn taxiauto terug te rijden naar haar thuisstad Montebello, vlakbij Venetië. Giada dacht dat hij een grapje maakte. De twee belden verschillende overheidsinstanties en kregen toestemming om te reizen. Ze vertrokken de volgende dag en na twaalf uur rijden kwam Giada uiteindelijk aan in haar home town.

Goedkoopste taxiritje ooit

Kepa reed zeker zo'n 3000 kilometer heen en weer om Giada terug naar huis te brengen. Dat is aardig wat benzinegeld, maar dat hoefde hij niet. Giada: "Ik bleef maar aandringen om mijn geld aan te nemen, maar hij zei: 'Ik zie dat je in een moeilijke situatie zit en daar wil ik geen gebruik van maken. Maak je niet druk om de kosten.'" Kepa bleef een nachtje slapen en kreeg allerlei souvenirs en lokale lekkernijen mee van de dankbare Giada en haar ouders. "Het is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Ik was een vreemde voor hem. Deze pandemie haalt ook de beste kant in mensen naar boven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie