OMG

Sollicitant afgewezen door donkere huidskleur

  1. Newschevron right
  2. Sollicitant afgewezen door donkere huidskleur
UPDATE: Onderstaande e-mail kreeg Jeffrey Koorndijk per ongeluk toegezonden van het bedrijf waar hij gesolliciteerd had voor een stageplaats. Uit de mailwisseling binnen het bedrijf blijkt dat de student afgewezen is omdat hij ten eerste "een donker gekleurde (neger)" is. Ten tweede vanwege het gebrek aan ervaring met computers op zijn cv. Morad en Shay spraken vanmiddag met sollicitant Jeffrey en Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid van de SP.

Facebook
Jeffrey Koorndijk vertelt in de FunX show Fresh 'n Up dat hij de email eergisteren ontving en meteen actie ondernam: "Ik stond met een mond vol tanden, want dit was gewoon racistisch. Ik zag dat het verkeerd gestuurd was en naar de baas moest."

Niet racistisch
Jeffrey belde met het bedrijf en kreeg uiteindelijk Ruben aan de lijn, de man die de mail had verstuurd: "Hij stotterde een beetje en zei: er werkt bij ons op de werkplaats ook een donkere man die zich zo noemt. Vandaar dat ik het ook zo noem. Ik vind het niet echt racistisch."

Ontslag
Jeffrey vindt dat Ruben op staande voet ontslagen moet worden. Dat ziet hij als enige gepaste straf. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van discriminatie en aangegeven dat hij het juridisch wil aanpakken.Sadet Karabulut
Tweede Kamerlid van de SP Sadet Karabulut zegt dat Jeffrey het perfect aangepakt heeft. Het liefst zou ze de procedures die hij moet doorlopen wel een flink stuk vereenvoudigen, zodat aangifte sneller en vlotter kan. Hoe ze dat van plan is, vertelde ze aan Morad & Shay.Ster advertentie
Ster advertentie