OMG

Influencer winkelt met geverfd mondkapje, paspoort wordt in beslag genomen

foto: Instagram: @niluhdjelantikfoto: Instagram: @niluhdjelantik
  1. Newschevron right
  2. Influencer winkelt met geverfd mondkapje, paspoort wordt in beslag genomen

Influencer Leia Se is flink de sjaak nadat een virale video van haar voor veel kritiek zorgde in Indonesië. Het doel van de video was om zo lang mogelijk met een geverfd mondkapje onopgemerkt door een supermarkt te lopen. Die challenge is haar duur komen te staan, aangezien haar paspoort inmiddels in beslag is genomen.

Mogelijke deportatie

De influencer maakte de video in een supermarkt op het Indonesische eiland Bali. Dat deed ze samen met collega-influencer Josh Paler Lin, die alles filmde. Nadat de video viral ging, uitten social media-gebruikers massaal hun kritiek. De challenge schoot zelfs zo in het verkeerde keelgat dat de Indonesische immigratiedienst de paspoorten van beide influencers in beslag nam.

Maar dat is nog niet alles, zo sluiten de autoriteiten nog niet uit dat Josh en Leia worden gedeporteerd. Josh is namelijk een Taiwanese staatsburger en Leia een Russische. "Ze zijn niet alleen in overtreding, maar provoceren ook opzettelijk in het openbaar", zei Dewa Nyoman Rai Dharmadi, hoofd van de Balinese politie, tegen nieuwssite Detik. "Daarom is het gepast om hen zwaar te bestraffen door hen niet alleen te beboeten, maar ook te deporteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

De influencers hebben inmiddels hun excuses aangeboden in een video waarin zij te zien zijn met een juridisch team. "Het was niet onze intentie om respectloos te zijn of om mensen aan te moedigen geen mondkapje te dragen", vertelt Josh. "Ik heb deze video gemaakt om mensen te entertainen, omdat dat mijn beroep is aangezien in content creator ben. Ik realiseerde me echter niet dat het voor zoveel negatieve comments zou zorgen. We beloven het niet meer te doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie