OMG

Vrouw toegetakeld terwijl ze jongen probeerde te beschermen

foto: Facebook: Naomi Leijder
  1. Newschevron right
  2. Vrouw toegetakeld terwijl ze jongen probeerde te beschermen

"Het gaat tijd kosten om deze gebeurtenis te verwerken, maar ik zou zo weer voor iemand opkomen die achterna wordt gezeten door 30 man." Het gaat om Naomi Leijder, die afgelopen zondag enorm is toegetakeld in de stationshal van Bijlmer Arena. Ze probeerde, samen met een aantal andere vrouwen, een jongen te beschermen die hun kant oprende. Hij werd achterna gezeten door een groep van ongeveer 30 jongens tussen de 16 en 18 jaar oud. En dat liep ook voor Naomi uit de hand.

écht fucked up

De vrouw kwam samen met haar moeder en twee vriendinnen van een gezellig dagje Kwaku. De situatie deed zich voor toen ze naar het busplatform liepen om naar huis te gaan.

"De groep stond voor ons en de situatie liep uit de hand. Ik zag een aantal jongens die hun telefoon pakte en deze op ons richtten. 1 jongen stond vlak voor mij en ik greep deze jongen bij zijn vest en zei tegen hem dat hij niet moest gaan filmen. Op dat moment sloeg hij met zijn telefoon in mijn gezicht. Ik voelde een straal over mijn gezicht lopen en probeerde deze weg te vegen met mijn hand, het hielp niet het bleef maar doorstromen. Ik wankelde naar de Burger King en werd meteen door mensen aangesproken of ik hulp nodig had. Inmiddels waren ook de hulpdiensten (straat coaches, politie, handhaving en de ambulance) aangekomen."

doe iets!

Waarom de jongen achterna werd gezeten, is niet duidelijk. Hoewel Naomi nog steeds in shock is van het incident, en een zwangere vriendin zelfs is bespuugd en uitgescholden, is ze van mening dat je in zulke situaties altijd moet helpen in plaats van de boel te filmen. In het bericht dat ze op Facebook heeft gedeeld, wordt door de foto meteen duidelijk hoe heftig ze is toegetakeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie