OMG

8-jarig jongetje helpt dakloze veteranen met 'hero bags'

foto: Videostill YouTube
  1. Newschevron right
  2. 8-jarig jongetje helpt dakloze veteranen met 'hero bags'

Een 8-jarig jongetje uit Maryland, Amerika wordt ook wel een superheld genoemd door zijn liefdadigheid. Het jongetje maakt namelijk hero bags voor dakloze veteranen (mensen die in het leger hebben gewerkt): tassen gevuld met kleding, verzorgingsproducten en beddengoed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

al sinds 4 jaar oud

Het gaat om Tyler Stallings, die al sinds hij 4 jaar oud is met liefdadigheidswerk bezig is volgens Good Morning America.

"Hij zag video's van veteranen met spandoeken en borden en niemand die op hun schreeuw om hulp reageerde", vertelt Tyler's moeder.

"Hij vond het niet oké. Hij vond het echt niet leuk en hij vroeg me: 'als dit helden zijn, waarom moeten ze dan op straat leven?'"

groot succes

Eens per jaar op Veteranendag verzamelde Tyler kleding en verzorgingsproducten in zorgpakketten om aan dakloze veteranen te geven, maar door het grote succes kon hij uitbreiden.

Inmiddels is hij ambassadeur en een van de gezichten van het Maryland Center of Veteran Education and Training geworden en heeft hij meer dan 50.000 dollar opgehaald voor de dakloze veteranen. Recent wist hij samen te werken met een matrassenfabrikant die 250 bedden heeft gedoneerd aan de daklozen.

bevredigend

Tyler zegt dat het bevredigend voelt om de veteranen zonder huizen te helpen.

"Ze zouden de dingen moeten hebben die ze nodig hebben vanwege alle goede dingen die ze voor ons land hebben gedaan," vertelde hij GMA.

"Ik voel me heel gelukkig en heel goed als ik hun gelukkige reactie zie."

Ster advertentie
Ster advertentie