OMG

Verkoelende tips voor een hete Rotterdam Unlimited

  1. Newschevron right
  2. Verkoelende tips voor een hete Rotterdam Unlimited
Het wordt vanaf vrijdag tropisch warm in Nederland en er is inmiddels zelfs een nationaal hitteplan van kracht gegaan. Daarom heeft FunX een aantal verkoelende Rotterdam Unlimited-tips voor je. Dan kan je vrijdag de The Battle of Drums en zaterdag het hete Zomercarnaval moeiteloos feestend meemaken.



- Drink water
Heel veel water! Normaal wordt je twee liter per dag geadviseerd, maar met zo'n hete zon en misschien alcohol, kan je beter iets meer drinken.

Let wel op! Je kan beter warme of lauwe drankjes drinken. Ijskoude dranken laten je lichaamstemperatuur tijdelijk dalen. De thermostaat van je lichaam zorgt er vervolgens voor dat je lichaamstemperatuur weer stijgt, met als gevolg dat je het nog warmer krijgt.

- Eet goed en gezond
Blijf goed, gezond en lekker eten. Watermeloen, suikermeloen, appels, mango, bananen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen zijn goed afkoelvoedsel. Zorg voor voldoende vitamientjes en vul je zoutgehalte geregeld aan. Met deze tropische temperaturen op zo'n leuk festival is er gelukkig genoeg keuze.



- Zonnebrandcrème
Vergeet je niet in te smeren met zonnebrandcrème! Voor je het weet ben je verbrand en slaap je die nacht met heel veel pijn. Dat doe je jezelf toch niet aan?

- Minder make-up & olie
Gebruik niet te veel oliën of make-up. Die kunnen je lichaam isoleren, waardoor je veel warmte vasthoudt en dat wil je natuurlijk als het buiten 30 graden is.



- Lichte kleding
Draag lichte kleding en neem een lichtkleurige hoed of pet mee. Met een dikke spijkerbroek, een donker petje en een donker shirt wordt het feestje extreem heet, dus probeer die outfits te mijden.

- Maak jezelf nat
Blijf je het warm hebben? Maak dan je gezicht, hals, polsen en benen nat met koud water. Daardoor gaat je bloedcirculatie sneller verlopen en ga je je beter voelen.



Ster advertentie
Ster advertentie