OMG

Throwback: bij deze websites had jij sowieso een account

foto: Web.archive.org
  1. Newschevron right
  2. Throwback: bij deze websites had jij sowieso een account

Waarschijnlijk heb je tegenwoordig een account op Facebook, Instagram en misschien nog Twitter, maar kun je je de volgende social media-websites nog herinneren?

1. pp2g

Partypeeps, oftewel PP2G, was geweldig. Het online platform bestond van 2001 tot 2013. Naast dat je er een persoonlijk profiel aan kon maken, was het ook dé website voor het laatste urban nieuws.

2. cu2

Saus erop of ernaast? Als je deze vraag herkent, had je waarschijnlijk ook een CU2-account. Iedereen had op zijn profiel de bekende vragenlijst met allerlei overbodige vragen zodat je bezoekers je beter konden leren kennen. Dankzij CU2 stak je ook meteen wat op over programmeren, want om je profiel op te pimpen moest je op de hoogte zijn van de juiste HTML-codes.

Bron: web.archive.org

3. Sugababes

In vergelijking met CU2, waren Sugababes.nl en Superdudes.nl een stuk makkelijker om in te vullen. Je kon er eigenlijk alleen foto's op zetten, wat basic vragen over jezelf invullen en natuurlijk bedelen om kudos.


Bron: web.archive.org

4. Hyves
Hyves was het social media-platform dat in heel Nederland populair was. Je kon er helemaal losgaan met het krabbelen van je bff, tikken van je crush en het pimpen van je profiel. Even was er sprake van een terugkomst van Hyves, onder de naam Hyven, maar helaas bleek dat toch geen succes.

5. Partyflock

Partflock is nog steeds the place to go om op de hoogte te zijn van alle feesten en festivals, maar zo'n vijftien jaar geleden was het ook al aan. Je kon toen een profiel aanmaken, foto's erop zetten en contact houden met vrienden.

6. Kindertent

Een typische Kindertent-website bevatte glitters, foto's van je favoriete artiest en de tekst 'als je wil haten, mag je mijn site verlaten'. Je kon je eigen pagina zo creatief maken als jij wilde en als je genoeg stemmen kreeg, kwam je in de felbegeerde top 10 terecht!

Bron: web.archive.org

7. habbo hotel

Je begon Habbo Hotel met een lege kamer, maar als je goed kon hosselen (of gewoon stiekem de telefoon van je ouders pakte en belde voor credits) kon je aan een heleboel meubels komen. Voor 1 credit kon je net een badeend kopen, maar als je eenmaal voldoende credits had kon je je huis tot een paleis maken. Vervolgens kon je je vrienden uitnodigen en er op los chatten.

Ster advertentie
Ster advertentie