Lifestyle

Aan deze 9 hypes heb je vroeger sowieso meegedaan

foto: Instagram: @collectors__
  1. Newschevron right
  2. Aan deze 9 hypes heb je vroeger sowieso meegedaan

Heb jij ook weleens dat je iets van vroeger tegenkomt op social media en dat je denkt: O my god, dat waren nog eens tijden. Sowieso heb je dat ook bij deze old school hypes die we hieronder op een rijtje hebben gezet!

1. dIDDLE

Ken je Diddle nog? Deze muis was bij veel meiden geliefd. De winkels lagen vol met Diddle-merchandise, maar vooral de kladblokjes met een geurtje waren populair.

2. LELLI KELLY SCHOENEN

Ze waren eigenlijk te lelijk voor woorden, maar toch wilden alle meisjes deze glitterschoenen hebben. De reclame was misschien nog wel het leukst. "Lelli Kelly schoenen staan je zo goed, het geeft je glamour voor aan je voet, oh yeah."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Loomen

Ken je die kleine, gekleurde elastiekjes nog? Hiermee maakte je armbandjes, kettingen en sleutelhangers. Deze hype is nog niet zo lang geleden gestart, dus het zou kunnen dat je neefjes of nichtjes nog loombands hebben.

4. strijkkralen

Met deze kleine, gekleurde strijkkraaltjes kon je de mooiste figuurtjes maken. Een veelvoorkomende irritatie was het aangestoten worden terwijl je bezig was. Dan vielen alle mini kraaltjes over de hele vloer en kon je weer opnieuw beginnen...

5. scoubidou

Het waren simpele, lange touwtjes van plastic, maar oh wat was Scoubidou cool. Je had twee touwtjes nodig, dan maakte je een beginknoopje en daarna ging je van start. Lus over lus en dan aantrekken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. flippo's

Flippo's zijn onmisbaar in deze lijst. Op de flippo's stonden stripfiguren en je had zelfs verschillende series binnen de flippo's. In 1995 kwam de eerste flippo uit in Nederland.

7. vriendschapskettinkjes

Als je een nieuwe bestie had, dan kocht je samen een kettinkje. Je was er dan ook van overtuigd dat dat de vriendschap zou versterken. De populairste BFF-kettingen bestonden uit een hartje waarvan ieder de helft kon dragen.

8. tamagotchi

Misschien ben je de Tamagotchi hype alweer vergeten, maar toch heb jij je waarschijnlijk superverantwoordelijk voor je eivormige, plastic huisdiertje gevoeld. Het kon alleen slapen, eten, en piepen, maar dat maakte je niets uit.

9. Furby

Als er één speeltje is, waar echt goed voor gezorgd moet worden, is het de Furby wel. De Furby is superafhankelijk van jouw verzorging en je kunt zelfs praten en spelletjes spelen met een Furby! Furby was je beste maatje!

Ster advertentie
Ster advertentie