OMG

VIDEO: Koop een stukje hondenvlees op Chinese markt

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Koop een stukje hondenvlees op Chinese markt
Je hebt vast vaker de grap gehoord dat dat lekker stukje kip dat je bij de Chinees hebt besteld geen kip is, maar hond of kat. Maar in China is het op sommige plaatsen de normaalste zaak van de wereld. Zo wordt in de stad Yulin honden- en kattenvlees verkocht op de markt. Er worden ook levende honden verkocht waar de koper uiteindelijk een avondmaal van kan maken.

Huisdier weg
Elk jaar vindt er zelfs een hondenvleesfestival plaats waarbij, je raadt het al, honden op het menu staan. Er zijn verschillende Chinezen die klachten hebben ingediend omdat hun huisdier net voor het festival werd gekidnapt en dus hoogstwaarschijnlijk in de pan is beland. Hier zijn ook bewakingsbeelden van. Vorig jaar besloot de overheid na een klachtenregen uiteindelijk om een eind te maken aan deze traditie. Verschillende liefhebbers van hondenvlees bouwen daarom gewoon hun eigen feestje met familie en vrienden.

Eventjes proeven
Een VICE-reporter reisde af naar Yulin om met eigen ogen te kijken hoe het eraan toegaat en zelfs met tegenzin een hapje te proeven!

Deel 1Deel 2

Ster advertentie
Ster advertentie