OMG

Litouwen benut vliegveld als drive-in bioscoop tijdens coronacrisis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Litouwen benut vliegveld als drive-in bioscoop tijdens coronacrisis

In Litouwen weten ze het grootste vliegveld van het land goed te benutten nu de meeste vluchten geannuleerd zijn wegens de coronacrisis. Vliegveld Vilnius is namelijk veranderd in een drive-in bioscoop en zal de komende tijd nog blijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronamaatregelen

Bij de eerste film die vertoond werd op vliegveld Vilnius - de Zuid-Koreaanse oscarwinnaar Parasite - kwamen 150 auto's opdagen. Alle aanwezigen moesten zich aan speciale coronamaatregelen houden. Zo moesten de auto's op minstens twee meter afstand van elkaar parkeren. Er mochten maar twee mensen per auto naar de drive-in bioscoop komen en de ramen moesten gesloten blijven.

Vilnius Filmfestival

Het idee van de autobioscoop komt van de organisatoren van het internationale Vilnius Filmfestival. Zij vonden op deze manier toch een mogelijkheid om het jaarlijkse filmfestival dat in maart plaatsvindt, in een andere setting door te laten gaan. De bioscoop biedt plaats aan 220 auto's en zal tot midden mei nog films blijven vertonen.

Rotterdams alternatief

In Rotterdam wordt er momenteel ook geprobeerd om een vergunning te fixen voor een Drive-In Cinema, maar daarvoor moet je nog even wachten. Er is al een geschikte locatie gevonden, maar er kan pas een vergunning aangevraagd worden zodra de landelijke maatregelen dit toestaan. In de huidige noodverordening kan die aanvraag volgens de organisatie niet gedaan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie