OMG

Grind 'til you own it: Clara gaat naar Amerika om Beyoncé te ontmoeten

  1. Newschevron right
  2. Grind 'til you own it: Clara gaat naar Amerika om Beyoncé te ontmoeten

De Antwerpse Clara De Decker heeft grootse dromen. Ze is bezig met haar eindwerk 'Blame Beyoncé' en de volgende stap is Queen B ontmoeten. Fernando sprak in Start met Clara over haar plannen.

Jaarproject

Het begon eigenlijk als een grap, maar haar school steunde haar ideeën onmiddellijk. De voorbereidingen, de reis zelf en de vervolgstappen nemen bij elkaar een jaar van haar leven in beslag. Maar wat is eigenlijk het plan?

''Ik wil geen handtekening of een selfie, ik wil gewoon een goed gesprek hebben en het hebben over ambitie.''

Inspiratie

Clara toont in een eerste video hoe Beyoncé haar inspireerde om de zoektocht aan te gaan.

''Beyoncé, dit zijn jouw woorden. Niet de mijne. Ik wil geen mooi gezichtje dat mij leugens vertelt. Ik wil iemand die ik kan geloven. Kan ik jou geloven? Ik ga het ontdekken.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Formation

Vooral de track 'Formation' heeft een belangrijke betekenis voor de Antwerpse studente Woordkunst.

''Formation is een beetje de American Dream. Als je hard werkt en je gaat ervoor, dan kom je wel waar je terecht wilt komen. Zij is het levende bewijs, dan geloof ik het ook voor mijn leven.''

Los Angeles

Begin november stapt Clara op het vliegtuig naar Houston en Los Angeles. Ze zal samen met een cameraman een maand in de Verenigde Staten doorbrengen om haar reis vast te leggen en uiteindelijk hopelijk in gesprek te gaan met de Queen.

Grind 'til i own it

De grote vraag in haar documentaire is: ''Klopt het dat ik alles kan bereiken wat ik maar wil?'' Er is nog heel veel werk, maar doorzetten is juist wat de 25-jarige studente van Beyoncé heeft geleerd. Via Facebook en Instagram probeert ze nu zoveel mogelijk mensen te bereiken, zodat ze ook in Amerika sneller succes zal hebben.

''Als ze meent wat ze zingt, kan ze mij dat gesprek dus eigenlijk niet weigeren.''

Ivy Park

Clara maakte een eigen versie van de Ivy Park commercials om de aandacht te trekken van Bey. Daarom koos ze ook voor de titel 'Blame Beyoncé'. Het is namelijk de ''schuld'' van Beyoncé dat ook Clara zo ambitieus is. Als ze Beyoncé uiteindelijk ontmoet, wil ze haar in de eerste plaats bedanken.

''Als eerst ga ik haar bedanken. Daarna hoop ik op een gesprek met de échte Beyoncé. Niet met Sasha Fierce of één van haar alter ego's.''

Over de exacte vragen moet Clara nog nadenken. Nu is ze vooral bezig met het plannen en voorbereiden van haar reis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie