OMG

Damn! Vlogger krijgt miljoenenrekening van hotel na vraag om gratis verblijf

foto: YouTube: Elle Darby
  1. Newschevron right
  2. Damn! Vlogger krijgt miljoenenrekening van hotel na vraag om gratis verblijf

Het is tegenwoordig heel normaal: gratis diensten in ruil voor promotie op social media. Vloggers, bloggers en social influencers mogen gratis eten in dure sterrenrestaurants en slapen in luxe hotels in ruil voor een blog, vlog of Instagrampost. Charleville Lodge Hotel had daar helemaal genoeg van. Toen YouTuber Elle Darby bij hen 'bedelde' om een gratis verblijf, kreeg ze niet de reactie die ze verwachtte. Niet alleen kreeg ze de meest brute afwijzing ooit, een paar dagen later ontving ze ook nog een flinke rekening.

mail

De 22-jarige Elle wilde op Valentijnsdag een romantisch weekendje met haar vriendje doorbrengen in Dublin. Daarom nam ze contact op met het Charleville Lodge Hotel met de vraag of ze daar misschien kon verblijven in ruil voor wat exposure op social media. Maar het hotel was daar - op zijn zachts gezegd - niet van gediend en zette haar flink op haar plek. Via een mail, die het hotel ook online gooide, lieten ze weten niet op haar verzoek in te gaan.

"Je moet veel lef hebben om zo'n verzoek te doen. Als ik jou hier gratis laat verblijven in ruil voor publiciteit in je video, wie gaat al het personeel dan uitbetalen? Wie gaan de kamermeisjes die jouw kamer schoonmaken uitbetalen?"

vernedering

Elle reageerde op de hele commotie met een storytime-video van maar liefst zeventien minuten. Ze zegt zelf dat ze zich vernederd en verdrietig voelt en in eerste instantie ook heel boos. "Ik heb nog nooit een slechte of onbeleefde reactie gehad van een hotel of merk waarmee ik dezelfde business wilde doen." Zelf vindt ze dat ze niks verkeerds heeft gedaan, want 'het is haar werk'. Ook laat ze weten dat mensen van dertig jaar of ouder vaak niet weten hoe het leven van een influencer is en zij haar daar dus niet op kunnen oordelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

rekening

Als kers op de o, zo pijnlijke taart, stuurde het hotel haar een rekening van ruim vijf miljoen euro. "Voor het regelen van naamsvermelding in 114 artikelen in 20 landen met een potentieel bereik van 450 miljoen mensen.” Het zou je maar overkomen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie