OMG

Italië geeft gratis villa's, kastelen en herbergen weg!

  1. Newschevron right
  2. Italië geeft gratis villa's, kastelen en herbergen weg!

Wacht je al jaren op een huurhuis, zoek je een koophuis in Amsterdam, of droom je van je eigen droomvilla of kasteel? Dan is een Italiaans kasteel of villa misschien iets voor jou, want de regering geeft 103 staatsbezittingen gratis weg waaronder een aantal villa's, oude kastelen en herbergen langs belangrijke toeristische routes.

Toeristen

Natuurlijk krijg je het kasteel van je dromen niet zomaar. Je moet er wel wat voor doen. De Italiaanse regering verplicht je om het gebouw zelf te restaureren en beschikbaar te stellen voor toeristen, maar je mag zelfs beslissen hoe je dat doet. Jij bepaalt zelf of jouw kasteel bijvoorbeeld een herberg, hotel, wellness resort of restaurant wordt.

een van de vele gebouwen die gratis weggegeven wordt

Italië blijft weggeven

Direct aanmelden voor een villa, kasteel of herberg? Dat kan hier tot en met 26 juni. Je krijgt vervolgens negen jaar de tijd om je plan uit te voeren. Daarna kan het contract alsnog verlengd worden. Krijg je niet je droomkasteel of droomvilla? Niet getreurd, want over twee jaar geeft Italië nog tweehonderd staatsbezittingen weg. Op deze manier wil Italië de toeristen het hele land aantrekkelijker maken voor toerisme en zich ontwikkelen op het gebied van verantwoord toerisme met extra aandacht voor de natuur en het milieu. Een woordvoerder van het toerismebureau hoopt dat door deze maatregel de enorme toestroom van toeristen in Venetië afneemt en dat de rest van het land daar de vruchten van plukt.

Ster advertentie
Ster advertentie