OMG

5-jarig jongetje geeft speelgoed en knuffels aan overleden kinderen

foto: HLN
  1. Newschevron right
  2. 5-jarig jongetje geeft speelgoed en knuffels aan overleden kinderen

Je kind leren dat delen met anderen heel belangrijk is, is een waardevolle levensles. De 5-jarige Ian krijgt dat, van zijn moeder Shahila Champagne, mee in z'n opvoeding en dat uit zich op een hele bijzondere manier. Het Belgische jongetje heeft zijn oude speelgoed en knuffels verzameld om het op graven te leggen van overleden kinderen. Aan de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws vertelde hij dat kinderen in de hemel ook speelgoed nodig hebben.

pure intenties

Om de paar maanden verzamelt Ian oud speelgoed. Hij mag zelf bepalen op welke manier hij het weg wil geven. Soms gaat het naar goede doelen en soms dus naar overleden kindjes in de hemel. Het was niet de intentie om media-aandacht te krijgen met deze actie, want het was iets wat moeder en zoon onderling hadden afgesproken. Maar toen Els Germeaux het graf van haar zoontje bezocht, die 33 jaar geleden het leven liet, vroeg ze zich af wie de gulle gever was. Door een Facebookoproep te plaatsen, kwam ze via via bij Shahila terecht.

"Ik ben daarmee begonnen, omdat ik hem wil leren dat delen belangrijk is. Veel kinderen groeien tegenwoordig op in luxe. Ik wil dat Ian beseft dat niet iedereen het zo goed heeft als wij." De moeder van Ian werd zelf door haar biologische ouders te vondeling gelegd en groeide de eerste 2,5 jaar van haar leven op in een kindertehuis van moeder Theresa in India. Daarna werd ze geadopteerd. "Bij mijn adoptieouders kwam ik nooit iets te kort, maar ze waakten erover dat ik nooit zou vergeten waar ik vandaan kwam. Misschien geef ik die lessen nu onbewust door aan Ian."

Klik op de afbeelding hieronder om te video te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie