OMG

Deze man doodt muggen met zijn scheten

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Deze man doodt muggen met zijn scheten

Als je dacht dat de scheten van je vriend(inn)en erg waren, dan moet je eens lezen hoe effectief de puffen van Joe Rwamirama zijn. Deze 48-jarige man uit Oeganda beweert namelijk dat zijn scheten dodelijk zijn voor muggen. In een artikel van The Sun staat dat de ruft van Joe een dodelijk effect heeft op muggen en kleine insecten in een straal van 9 kilometer. Niemand in het dorp van Joe zou ooit malaria hebben gekregen en dat zou te danken zijn aan zijn 'uitlaatgassen'. Het zou ook betekenen dat deze scheten van Joe Rwamirama effectiever werken dan al die anti-muggenmiddeltjes die je bij een drogisterij kunt kopen.

Muggen vielen dood

Een kapper uit het dorp waar Joe woont, zegt dat muggen verdwijnen zodra Joe verschijnt: "Hij is respectvol voor zijn omgeving en laat alleen een scheet als er een malariamug in de buurt is." Een andere dorpsbewoner vertelt hoe Joe hem heeft geholpen met het muggenprobleem: "Ik hoorde van de gave van Joe en schakelde hem in om de muggen in onze omgeving weg te jagen. Hij liet zijn scheten en het probleem was opgelost. De muggen vielen dood neer, als vliegen."

Niet wetenschappelijk bewezen

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat de scheten van Joe Rwamirama ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van muggen. Hij kan zelf ook niet verklaren wat zijn scheten anders zou moeten maken. Joe zegt dat hij geen afwijkend eetpatroon heeft, dat hij dagelijks in bad gaat en dat zijn scheten hetzelfde zijn als die van een ander. Het enige verschil is volgens hem het dodelijke effect van zijn scheten op kleine insecten en met name muggen.

Miljoenendeal

Joe zou zijn eigen gassen nu met de rest van de wereld willen delen als een soort biologische anti-muggenspray. "Stel je voor dat je een spuitbus anti-muggenspray koopt met mijn gezicht erop", zegt hij in een interview. Er gaat ook een gerucht dat Joe een miljoenendeal zou hebben getekend met een fabrikant van een anti-muggenmiddel, maar de Britse pers heeft die fabrikanten niet kunnen achterhalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie