OMG

Vrouw doet mondkapje af en hoest expres op baby

foto: Videostill KPIX CBS SF Bay Area
  1. Newschevron right
  2. Vrouw doet mondkapje af en hoest expres op baby

Een vrouw in Californië wordt ervan beschuldigd expres haar mondkapje te hebben verwijderd om vervolgens op een baby te hoesten in een restaurant.

beveiligingsbeelden

Het incident is volledig opgenomen via beveiligingsbeelden. De vrouw hoestte de baby in het gezicht bij een yoghurtshop in San Jose, vlak nadat zij haar mondkapje afdeed. Het beeldmateriaal is vrijgegeven door de politie van San Jose, omdat ze hopen de vrouw te kunnen identificeren. Mireya Mora, de moeder van de baby, is ervan overtuigd dat het incident niet per ongeluk plaatsvond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ze deed het expres. Het is niet dat ze per ongeluk een beetje moest hoesten. Nee, ze hoestte expres in het gezicht van mijn zoon. Het gebeurde zo snel dat ik in shock was. Ze kwam dichterbij, deed haar masker af en hoestte drie keer superhard op mijn zoons gezicht."

Racistisch

Mireya denkt dat het hoesten een racistisch motief had. "Mijn oma en ik zijn Spaans. Ze wees me erop dat ik afstand moest houden en begon mij en mijn zoon te beledigen vanaf het moment dat ik Spaans sprak met mijn oma." Ze vertelt dat haar zoontje na het incident een klein beetje griep had, maar inmiddels herstellende is en hoopt dat het geen corona is. "Als hij wel ziek was geworden... Ik kan er niet eens over nadenken."

De hoestende vrouw wordt gezocht door de politie, zodat ze ondervraagd kan worden over het incident.

Ster advertentie
Ster advertentie