Up 2 Date

Man (31) die een jaar onterecht vastzat, redt politieagent uit brandende auto

foto: WTAE / ABC News
  1. Newschevron right
  2. Man (31) die een jaar onterecht vastzat, redt politieagent uit brandende auto

De 31-jarige Daylan McLee uit het Amerikaanse Uniontown is een van die helden zonder cape die we in het leven nodig hebben. Zelf heeft hij een jaar lang onterecht vastgezeten, maar hij twijfelde er geen seconde aan om een politieagent te redden die vastgeklemd zat in een brandende auto.

"Het maakt niet uit wat andere agenten mij aan hebben gedaan. Ik dacht gewoon: deze man verdient het om veilig thuis terug te keren bij zijn familie."

Doodsbang

Daylan was bij zijn vader thuis toen hij opeens een keiharde knal hoorde. Hij stormde naar buiten en zag een gecrashte politieauto die vlam begon te vatten. Daylan trok de deur open en sleepte een agent die vastgeklemd zat weg van de brandende auto. "Ik heb geen idee waar ik de kracht vandaan heb gehaald", vertelde Daylan tegenover ABC News. "Mijn hart bonsde en ik was doodsbang omdat ik dacht dat we opgeblazen zouden worden. Maar iets in mij zorgde ervoor dat ik hem niet in de steek liet." De agent bezeerde zijn been, maar hield geen levensbedreigende verwondingen aan het ongeluk over.

Onterecht vastgezeten

In 2018 spande Daylan nog een rechtszaak aan tegen vier agenten, nadat hij een jaar onterecht vastzat door een incident in 2016. Het incident vond plaats toen Daylan zijn zus in maart 2016 ophaalde bij een bar. Aangekomen bij de bar brak er een gevecht uit en ontwapende Daylan een gewapende man, waarna hij het wapen weggooide. Een agent beweerde dat Daylan twee keer het wapen naar hem gericht zou hebben, waardoor hij besloot om verschillende schoten op Daylan af te vuren. Videobeelden toonden uiteindelijk aan dat Daylan de schutter ontwapende en inderdaad het wapen weggooide en vervolgens vertrok.

Geen seconde getwijfeld

Ondanks alle slechte ervaringen, koestert Daylan geen wrok tegen de politie. Hij vertelde tegenover AP News dat hij er geen seconde over twijfelde om de agent te redden.

"Ieder mensenleven is van waarde. We zijn allemaal kinderen van God en ik kan me niet voorstellen dat ik niet zou ingrijpen als ik iemand dood zie branden. Het maakt niet uit wat andere mensen, of agenten, mij aan hebben gedaan. Ik dacht gewoon: deze man verdient het om veilig thuis terug te keren bij zijn familie. We moeten werken aan onze menselijkheid. Je leert, je leeft en je gaat verder. Ik heb altijd geleerd om hoe dan ook te vergeven."

Ster advertentie
Ster advertentie