Up 2 Date

Kinderen van doodgeschoten Rayshard Brooks krijgen studiebeurzen aangeboden

foto: Facebook: Rayshard Brooks
  1. Newschevron right
  2. Kinderen van doodgeschoten Rayshard Brooks krijgen studiebeurzen aangeboden

Een universiteit uit het Amerikaanse Georgia, Clark Atlanta University, biedt de vier kinderen van de op 12 juni doodgeschoten Rayshard Brooks volledige studiebeurzen aan. Dat laat de universiteit middels een verklaring weten. Rayshard werd door een politieagent doodgeschoten nadat zij in een worsteling raakte toen Rayshard zich tijdens een arrestatie verzette. liet drie dochters van 1, 2 en 8 jaar achter, evenals een 13-jarige stiefzoon.

'Financiële gevolgen'

In de verklaring maakt de universiteit bekend dat de studiebeurzen "meer dan 600.000 dollar waard zijn." Met het bedrag worden het maaltijden, het volledige collegegeld, en levensonderhoud volledig gedekt voor alle vier de kinderen van Rayshard zodra zij aan de universiteit gaan studeren. "De zinloze dood van de heer Brooks zal op lange termijn ongetwijfeld financiële gevolgen hebben voor het gezin," laat George T. French, de voorzitter van Clark Atlanta University, weten in de verklaring. "Deze beurzen zullen hen niet alleen een middel bieden om toegang te krijgen tot onderwijs van wereldklasse, maar het zal hen ook helpen op hun pad naar succes."

'Je verliest een deel van jezelf'

De universiteit werkt samen met onderneemster Aisha 'Pinky' Cole, die zelf in 2009 afstudeerde aan de universiteit. Aisha staat aan het hoofd van de zogeheten Pinky Cole Foundation, een stichting die zich richt op het empoweren van mensen van kleur, zodat zij financieel kunnen slagen en hun ondernemersdromen en -ambities na kunnen jagen. In de verklaring van de universiteit laat Aisha weten hoe de dood van Rayshard haar heeft beïnvloed.

"Als je iemand verliest die zo dichtbij je staat, verlies je ook een deel van jezelf. Ik zag de pijn van Rayshard's vrouw Tomika en mijn hart vertelde mij dat ik haar en haar kinderen moest helpen. Rayshard Brooks had mijn broer, mijn vader of zelfs mijn partner kunnen zijn. Ik wilde haar laten weten dat zij op onze steun kan rekenen."

Dood Rayshard

De 27-jarige Rayshard verzette zich tegen zijn arrestatie nadat hij niet mee wilde werken aan een alcoholcontrole. Tijdens een worsteling met een agent kreeg hij zijn stroomstootwapen in zijn handen, waarop de agent besloot hem neer te schieten. Uit een autopsie bleek dat Rayshard door twee schotwonden in zijn rug om het leven was gekomen. De agent die Rayshard doodschoot werd ontslagen en een andere aanwezige agent kreeg administratief verlof. De dood van Rayshard leidde opnieuw tot grote rellen.

De advocaat van de familie van Rayshard klaagt de agent die Rayshard doodschoot onder andere aan voor onrechtvaardig gebruik van dodelijk geweld, dat gelijkstaat aan moord. Ook de burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms, liet weten het niet eens te zijn met de keuze van de politieagent: "Ik geloof niet dat dit een gerechtvaardigd gebruik van dodelijk geweld was."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie