OMG

Zoon (21) steelt €55.800 van familiebedrijf om prostituees en Salt Bae te bezoeken in Dubai

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zoon (21) steelt €55.800 van familiebedrijf om prostituees en Salt Bae te bezoeken in Dubai

Met 55.800 euro kan je heel wat nuttige dingen doen. Daar heeft een 21-jarige Belg een unieke kijk op. Hij stal dat geldbedrag namelijk van het bedrijf dat hij met zijn vader runt om in Dubai de tijd van zijn leven te hebben.

Salt Bae

Volgens Het Nieuwsblad runnen de twintiger en zijn vader een aannemersbedrijf in Gent. De jongen zag het wel zitten om los te gaan in Dubai en stal daarom een bedrag van 55.800 euro dat op de rekening van het familiebedrijf stond. Het geld gaf hij onder meer uit bij het restaurant van Nusret Gökce, ook wel bekend als Salt Bae.

Salt Bae heeft meer dan 46 miljoen volgers op Instagram en staat bekend om zijn eigenaardige manier van dikke steaks bereiden. De allergrootste celebrities hebben al eens een bezoekje gebracht aan het internetfenomeen. Een etentje bij een van zijn restaurants is dus niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk alles behalve goedkoop. Op social media werden al verschillende rekeningen gedeeld. Een van de gedeelde rekeningen spande de kroon met maar liefst 37.000 pond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lamborghini en prostituees

De 21-jarige zou volgens Het Nieuwsblad foto's van zijn peperdure restaurantbezoekje gedeeld hebben op social media. Maar met een bezoek aan Salt Bae nam de twintiger geen genoegen. Zo gebruikte hij het gestolen geld om rond te rijden in een dikke Lamborghini en om prostituees te bezoeken.

Aangeklaagd door vader

De vader van de twintiger was alles behalve blij met het avontuurtje van zijn zoon en klaagde hem aan voor misbruik van vennootschapsgoederen. De 21-jarige vroeg de rechter om vrijgesproken te worden en verklaarde dat hij zich van geen kwaad bewust was. Hij wist naar eigen zeggen namelijk niet dat hij de rekening van de vennootschap niet leeg mocht halen.

Uiteindelijk veroordeelde de rechter de jongeman tot een werkstraf van 60 uur of zes maanden vervangende celstraf wegens misbruik van vennootschapsgoederen. Ook moet hij de 55.800 euro terugbetalen.

Ster advertentie
Ster advertentie