OMG

Na 157 pogingen slaagt man eindelijk voor theorie-examen

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Na 157 pogingen slaagt man eindelijk voor theorie-examen

De meeste mensen die hun rijbewijs hebben gehaald, kennen de struggles rondom het halen van het theorie-examen nog wel. Dat geldt ook voor een man uit Engeland: hij haalde het examen pas na 157 pogingen en gaf in totaal meer dan 4000 euro aan examengeld uit.

Doorzettingsvermogen

Het theorie-examen voor de auto kan best pittig zijn. Als je een aantal keer bent gezakt, begin je vaak steeds meer te twijfelen aan de antwoorden en de tijdsdruk werkt natuurlijk niet bevorderend. In Engeland slaagde een mannelijke chauffeur van 42 jaar oud pas na 157 pogingen. Je kunt zeggen over de man wat je wilt, maar doorzettingsvermogen heeft hij wel.

Tweede plek

Driver and Vehicles Standards Agency, de Britse versie van het CBR, heeft een lijst naar buiten gebracht met cijfers van mensen die extreem lang over hun examen doen. Op de tweede plek staat een 34-jarige vrouw die pas na 117 pogingen haar theorie haalde en op de derde plek staat een 32-jarige man die 94 pogingen heeft gedaan.

Praktijkexamen

Ook slagen voor het Britse praktijkexamen is niet altijd even makkelijk. Zo moest een 72-jarige man 43 keer afrijden voordat hij een rijbewijs wist te bemachtigen. De op een na vaakst gezakte potentiƫle automobilist is een 47-jarige vrouw, die na 41 pogingen nog steeds niet is geslaagd.

Ster advertentie
Ster advertentie