OMG

VIDEO: Verenigde Arabische Emiraten sleept ijsberg naar Midden Oosten wegens watertekort

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Verenigde Arabische Emiraten sleept ijsberg naar Midden Oosten wegens watertekort

Wat doe je als het hele land gloeiend heet is en er een tekort aan water heerst? Als je genoeg geld hebt, dan sleep je net als de Verenigde Arabische Emiraten gewoon een ijsberg naar je land toe. Ze gaan echt een ijsberg naar de Verenigde Arabische Emiraten slepen. Ze halen het blok ijs op bij Heard Island, een onbewoond en onherbergzaam eiland dat op 1000 kilometer van Antarctica ligt en officieel bij Australië hoort. Dat betekent dus dat de ijsberg bijna 9000 kilometer wordt gesleept naar Fujairah. Dat doen ze om minimaal één miljoen mensen vijf jaar van water te voorzien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toerisme en klimaat

Abdullah Mohammad Sulaiman Al Shehi is de grote man achter dit verhaal. De directeur van het nationale adviesbureau gaat er vanuit dat dit project één jaar gaat duren en zegt dat slepen van de ijsberg de beste manier is om het land van water te voorzien. De ijsberg wordt dus voor het water gehaald, maar het zou volgens Al Shehi ook een positieve invloed kunnen hebben op het toerisme en het klimaat. Ze gaan het water op zo'n manier opslaan dat het de vruchtbaarheid van het land moet gaan vergroten.

Pijpleiding naar Pakistan

Ijsbergje slepen is niet het eerste ambitieuze plan van de Verenigde Arabische Emiraten om vers en fris water naar het land te halen. Ze hebben ook een groot plan om een pijplijn te bouwen naar Pakistan om daar vers water uit hun vele rivieren te halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie