OMG

FOTO: Gayfeest geïnspireerd door IS(IS) onthoofdingen

  1. Newschevron right
  2. FOTO: Gayfeest geïnspireerd door IS(IS) onthoofdingen
De onthoofdingsvideo's van Islamitische Staat (IS) met James Foley, Steven Sotloff en David Haines zorgen over het algemeen voor schokkende reacties, maar blijkbaar niet overal. Drek, een Israëlische organisator van gayfeesten, gebruikte de gruweldaden als inspiratie voor de poster van hun laatste gayparty Drekistan.

Drekistan

Drek heeft halfnaakte mannen in de poses van ISIS propagandavideo's laten posteren. Zo zie je een man in het oranje gekleed knielen. Naast hem staat iemand in het zwart en in de verte wappert een vlag die verdacht veel op de ISIS-vlag lijkt. Deze beelden leverden Drek felle kritiek op. Zo schrijft iemand op Facebook:

"Misselijkmakend! Dat mensen kunnen lachen om de moorden op onschuldige slachtoffers."


Satire

Een van de oprichters van Drek zegt dat ze dit soort acties vaker hebben gedaan: "Wij reageren al jaren op deze manier op de actualiteit. We keuren geweld in iedere vorm af, dus ook executievideo's die de wereld horen af te schrikken. Wij weigeren echter de angst te accepteren die ze proberen te verspreiden. Dit is satire en onze manier om de groep en hun video's te veroordelen."

Ster advertentie
Ster advertentie