OMG

10 geweldige waterparken voor op je bucketlist

foto: Atlantis Bahama's
  1. Newschevron right
  2. 10 geweldige waterparken voor op je bucketlist

Hou jij van zwemmen in enorme zwembaden, kun jij je urenlang drijvend vermaken in lazy rivers en ben jij niet bang voor supersnelle glijbanen? Dan hou je vast van waterparken! Helaas is er in Nederland weinig aanbod in waterparken, maar in de rest van de wereld zijn er meer dan genoeg te vinden. Wij verzamelden 10 geweldige waterparken die je alvast op je bucketlist kunt zetten.

10. Chimelong Water Park, China

Chimelong Water Park in het Chinese Guangzhou is een van de best bezochte waterparken ter wereld. Het park heeft niet alleen meerdere awardwinnende attracties, maar het zit ook nog naast een pretpark, safaripark en circus. Daarnaast vinden er dagelijks verschillende optredens plaats.


Foto: White Waterwest

9. Volcano Bay Universal studios, Orlando

Het waterpark Volcano Bay is onderdeel van de Universal Orlando Resort. Het park is gebouwd rondom een 61 meter lange vulkaan, genaamd 'Krakatau'. Je krijgt hier een speciale horloge die voor je bijhoudt als je bijna aan de beurt bent aan een attractie. Je hoeft dus niet urenlang in een rij te staan.


Foto: Facebook Universal Orlando Resort

8. aquaventure park, bahama's

Als je op de Bahama's bent kun je je sowieso dagenlang vermaken met het zwemmen en duiken in de mooiste zeeën, maar mocht je toch behoefte aan een waterpark hebben, dan is er Aquaventure Park. Met twintig zwemgebieden, elf zwembaden en een grote mayatempel ziet het park er bijna net zo indrukwekkend uit als het eiland zelf.


Foto: Atlantis Aquaventure Park

7. tropical islands, duitsland

Je hoeft niet per se ver te reizen om naar een tropisch eiland te gaan. Tenminste, als je ook genoegen neemt met een indoor tropisch eiland... In Duitsland, op een uur rijden van Berlijn, bevindt zich namelijk Tropical Islands. Daar kun je in tropische temperaturen aan het 'strand' liggen of van een van de glijbanen gaan.


Foto: Tropical Islands

6. BLIZZARD BEACH, FLORIDA

Dit is het grootste Disney-waterpark en is gelegen in het Walt Disney World Resort. Het hele park is in een wintersportthema, met een stoeltjeslift, ijsbergen en een skischans.


Foto: Orlando Attractions

5. BEACH PARK, BRAZILIË

Brazilië heeft meerdere grote waterparken en dit is daar één van. Beach Park zit op een prachtige plek aan de zee en heeft ook verschillende resorts. De attractie 'Insano' heeft lange tijd het record gehouden van de hoogste glijbaan ter wereld.


Foto: Beach Park

4. AQUAVENTURE PARK, DUBAI

Aquaventure is huge! Je hebt er 42 hectare aan zwembaden en glijbanen. De grootste glijbaan ter wereld vind je hier, en ook de langste tokkelbaan van het Midden Oosten bevindt zich in Aquaventure Dubai.


Foto: White Water

3. yas waterworld, abu dhabi

In de Verenigde Arabische Emiraten pakken ze alles groots aan. Yas Waterworld is dan ook een van de grootste waterparken ter wereld. Er zijn maar liefst veertig attracties te vinden, dus je kunt je er heel wat uurtjes vermaken.


Foto: Yas Waterworld

2. Waterbom, Bali

In Bali zijn er genoeg leuke dingen te doen, maar Waterbom is iets wat je niet mag overslaan als je van waterparken houdt. In dit populaire park speelt de natuur een belangrijke rol. De helft van het park is bestempeld als groenzone en je kunt er zelfs verschillende diersoorten spotten.


Foto: Facebook Waterbom Bali

1. Siam Park, Tenerife

Door de gebruikers van Tripadvisor is Siam Park uitgeroepen tot beste waterpark van de wereld. En je hoeft er niet eens voor naar de andere kant van de wereld, want dit park bevindt zich op Tenerife. De Tower of Power is de meest bijzondere attractie. Hier duik je 28 meter naar beneden door een doorzichtige buis die je leidt door een met haaien gevulde aquarium.


Foto: Siam Park
Ster advertentie
Ster advertentie