OMG

Ontwerp een ruimte-wc voor NASA en verdien goed geld

foto: Herox.com
  1. Newschevron right
  2. Ontwerp een ruimte-wc voor NASA en verdien goed geld

Ben je goed in het bedenken of ontwerpen van dagelijkse dingen met designsoftware of in Minecraft? Dan kan je goed geld verdienen door NASA te helpen! De ruimtevaartorganisatie wil in 2024 terugkeren naar de maan en heeft daarvoor een nieuwe wc nodig. Die mag jij ontwerpen voor de Lunar Loo Challenge. De drie beste ontwerpers ontvangen een bedrag van 35.000 dollar. En natuurlijk kan de winnaar opscheppen dat zijn/haar maan-wc naar de ruimte is gestuurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maan-wc

Denk nu niet dat je even een toiletpot en bril kan opsturen met wat maanlogo's. Een maan-wc moet wel degelijk aan andere eisen voldoen dan de pot die je thuis hebt staan. Het moet compact zijn, in normale omstandigheden kunnen werken en ook in de ruimte. In de ruimte is geen zwaartekracht, dus gaat je plas en poep alle kanten op zweven. Daarom moet het toilet net even iets anders werken dan de wc-pot thuis. Bijvoorbeeld met een afzuigsysteem dat je uitwerpselen wegzuigt en je edele delen vooral met rust laat.

Lunar Loo Challenge

De Lunar Loo Challenge is donderdag 25 juni van start gegaan. Je kan je ontwerp nog tot 17 augustus opsturen via deze link.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie