OMG

Sara schrijft brief aan man die haar probeerde te verkrachten

  1. Newschevron right
  2. Sara schrijft brief aan man die haar probeerde te verkrachten

“Ik schrijf jou op deze koude decemberavond, bijna een jaar nadat je geprobeerd hebt me te verkrachten. Dit is de eerste keer dat ik me sterk genoeg voel om dit te schrijven. Ik schrijf jou omdat we elkaar deze vanmiddag opnieuw tegen het lijf zijn gelopen. Alleen waren de omstandigheden anders.”

Bijna verkracht

Sara Roebuck verwachtte veel van haar stage in Parijs, maar drie weken nadat ze in de Franse hoofdstad arriveerde, ging het (bijna) verkeerd. Sara werd in een club lastiggevallen en daarna bijna verkracht door een man. Ze wist zich los te wringen en ontmoette hem later opnieuw. Deze keer in de rechtbank waar hij zijn gedrag probeerde te verdedigen. Hij deed er alles aan om de poging tot verkrachting in de doofpot te stoppen en daarom schreef Sara op 13 december een persoonlijke brief aan de man.

Brief aan verkrachter

“Deze keer had je jouw zweterige handen op jouw rug en niet om mijn lichaam heen. Jouw ogen staarden naar de grond, en waren niet slechts centimeters van mijn gezicht verwijderd. We zaten weer samen in dezelfde kamer, maar deze keer was het mijn keuze en niet die van jou. Deze keer kon je de deur niet blokkeren met een brandblusser om me tegen mijn wil vast te houden. Deze keer werd de deur achter jou gesloten door een gewapende politieagent en keek je in de ogen van de drie rechters voor jou.”

“Ik schrijf je deze brief en weet dat je hem waarschijnlijk nooit zal lezen, omdat je een groot deel van je leven in de gevangenis zult doorbrengen. Toch moet ik deze brief schrijven. Voor mannen zoals jij, voor vrouwen zoals ik, maar vooral voor mijn eigen emancipatie. Ik wil dat mannen dit lezen en zich even misselijk voelen als de vrouwen die dit meegemaakt hebben. Ik wil dat dingen veranderen. Ik eis dat dingen veranderen.”

Sara Roebuck deelt haar hele brief in het Engels op haar Facebookpagina.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie