OMG

Sint en Piet overmeesteren winkeldief in Almelo

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sint en Piet overmeesteren winkeldief in Almelo

Een winkeldief in Almelo is afgelopen zondag op een bijzondere manier aangehouden. De man sloeg zijn slag bij een woonboulevard, maar werd uiteindelijk overmeesterd door Sinterklaas en Piet, die hem na een wilde achtervolging overmeesterden en overdroegen aan de politie.

Gereedschap

Volgens Tubantia probeerde de winkeldief verschillende soorten gereedschap te stelen in een bouwmarkt. Met onder meer een decoupeerzaag in zijn zakken rende hij de winkel uit, toen het beveiligingsalarm van de poortjes afging. De man probeerde te ontkomen aan het winkelpersoneel en gooide tijdens zijn vlucht de gestolen items weg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Houdgreep van Piet

Op het plein van de woonboulevard stond Sinterklaas op dat moment met zijn Pieten te chillen. Terwijl ze foto's maakten met een aantal kinderen en snoepgoed uitdeelden, zagen ze de dief rennen. Sint en een van zijn Pieten twijfelden geen moment en zetten de achtervolging in. De dief, die zich in een nabijgelegen winkel probeerde te verstoppen, werd al snel gevonden door de goedheiligman en zijn knecht.

Voordat de politie arriveerde, probeerde de dief nog te ontsnappen. Volgens omstanders kon de man echter niet ontkomen aan de houdgreep van de Piet.

'Spaanse nationaliteit'

Hoewel de Sint in zijn vrije tijd als boa werkt in het plaatsje Borne, hield hij zich in het gesprek met de agenten aan zijn rol. "Toen de dienders hem tijdens het onderzoek ter plekke naar zijn identiteit vroegen meldde de Sint dat hij de Spaanse nationaliteit heeft, in Madrid woont en recent volgens traditie per boot in Almelo is gearriveerd", aldus Tubantia. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de assistentie uit onverwachte hoek een unicum is. "Heel bijzonder om van de Sint een burgeraanhouding te krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie