OMG

Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

Nicolás Escobar, een neef van de beruchte Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar, zegt dat hij 18 miljoen dollar heeft gevonden in een geheime opslagruimte van zijn overleden oom. De neef vond ook een typemachine, een kleine hoeveelheid goud en een fotocamera.

biljetten onbruikbaar

Het geld zat verstopt in een plastic zak in de verborgen ruimte in het appartement van Nicolás Escobar. Na al die jaren blijken de biljetten vergaan en onbruikbaar. "De zak stonk honderd maal erger dan een kadaver," zegt de neef. Ook vond hij een typemachine waarop zijn oom communiqués zou hebben getikt, een kleine hoeveelheid goud en een fotocamara. "We hebben het fotorolletje nog opgestuurd om te ontwikkelen, maar dat is helaas niet gelukt," zegt hij tegen televisiestation Red Más Noticias.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

spirituele ervaring

De neef deed de vondst in het appartement in Medellín waar hij een jaar of vijf heeft gewoond. Nicolás zegt de ruimte te hebben aangetroffen na een spirituele ervaring. "Ik keek uit het raam naar buiten en zag in de reflectie van de ruiten de verschijning van een man in mijn huis. Die verdween op de plek waar de buit verstopt bleek te zitten."

gemarteld

Pablo Escobar, het hoofd van het Medellín-kartel, was in de jaren tachtig de machtigste drugsbaron ter wereld. Toen de Colombiaanse regering hem wilde opleveren aan de Verenigde Staten, begon hij een bloedige oorlog om dat te voorkomen. Na een lange klopjacht kwam hij in 1993 om het leven. Zijn neef Nicolás claimt tot de dag van vandaag dat de drugsbaron zichzelf van het leven heeft beroofd. Kort voor zijn dood werd Nicolás zelf nog ontvoerd door vijanden van zijn oom. "Ze hebben me urenlang gemarteld omdat ze dachten dat ik wist waar Pablo zich schuil hield."

Ster advertentie
Ster advertentie