OMG

Alle genderrollen zijn omgedraaid in dit gezin: man, vrouw en twee kinderen zijn transgender

foto: KJZZ: Stina Sieg
  1. Newschevron right
  2. Alle genderrollen zijn omgedraaid in dit gezin: man, vrouw en twee kinderen zijn transgender

Dat iemand in het verkeerde lichaam geboren kan worden, is allang geen geheim meer. Maar een heel gezin? In Arizona woont een familie waarbij zowel man en vrouw als de twee kinderen (11 en 13) transgender zijn. En daarom gaan ze samen van geslacht veranderen, vertelt de moeder - inmiddels vader - van het gezin aan KJZZ.

Kinderen eerst

De 41-jarige Daniel kwam uit de kast, nadat zijn kinderen lieten weten dat ze zich niet gelukkig voelden in hun lichaam. De 13-jarige Joshua werd geboren als jongen, maar wilde graag bij de meisjesscouting, omdat ze zich meer meisje voelde. De 11-jarige Mason had juist het omgekeerde: hij werd geboren als meisje, maar voelt zich meer een jongen.

Ontlading

Oké, nu wordt het lastig. Daniel had het grootste deel van zijn leven als vrouw geleefd: hij was getrouwd met een man en werd moeder van twee kinderen. Toen hij opzocht wat er met zijn kinderen aan de hand was, ontdekte hij voor het eerst de term transgender. Toen hij hierover las wist hij onmiddellijk dat zowel hij als zijn kinderen transgender waren.

''Het was een ontlading. Ik knipte meteen mijn haar af en begon al vrij snel met het dragen van mannenkleding. Als ik voor de spiegel in mijn slaapkamer stond dacht ik: ja, dit is perfect, dit ben ik."

Liefde

Niet veel later ontmoette hij Shirley, die werd geboren als man. Ook zij was eerder getrouwd geweest, met een vrouw. Niet omdat ze verliefd op haar was, maar omdat ze anders niet geaccepteerd werd door haar omgeving. Toen ze Daniel ontmoette wist ze gelijk dat hij haar grote liefde was.

''Ik kan eindelijk mezelf zijn. Daniel en de kinderen begrijpen me. Ze weten wat ik heb meegemaakt, omdat ze precies hetzelfde ervaren. We kunnen elkaar helpen.''

Puzzelstukjes

Op dit moment zijn Daniel, Shirley, Mason en Joshua alle vier in transitie. Het zal dus niet lang duren, voordat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen voor het gezin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie