OMG

Photoshopper James Fridman is met zijn grappige creaties een grote internethit

foto: Instagram: @fjamie013
  1. Newschevron right
  2. Photoshopper James Fridman is met zijn grappige creaties een grote internethit

James Fridman is misschien wel de beroemdste photoshopper ter wereld. Hij bewerkt foto's op aanvraag, maar de grafisch ontwerper staat erom bekend dat hij de verzoekjes van zijn volgers erg letterlijk neemt. Zo letterlijk, dat het resultaat nooit is hoe de 'klant' het bedoelde, maar wel zo grappig dat zijn Instagramaccount inmiddels al bijna twee miljoen volgers heeft.

Pranker

De Britse James is al enkele jaren bezig met zijn photoshop-pranks. Wat begon met wat serieuze aanvragen van mensen die slanker wilden lijken of een vriend uit een foto wilden wissen, is inmiddels uitgegroeid tot een ware internethit. Mensen weten ondertussen wel dat ze voorzichtig moeten zijn met wat ze wensen, maar dat weerhoudt ze er niet van om schaamteloze verzoekjes naar James te blijven sturen.

Serieuze boodschap

Naast grappen gebruikt James zijn platform af en toe ook om een serieuze boodschap te verspreiden. Bijvoorbeeld bij deze jongen, die James verzocht om de wijnvlek in zijn gezicht weg te shoppen. "Onze verschillen en imperfecties maken ons menselijk. Verberg niks dat je uniek maakt, iets dat onderdeel van je is sinds je geboorte. Accepteer het en dan zullen anderen dat ook doen", was zijn antwoord.

Stichting

James doet meer dan alleen zijn photoshopskills laten zien. In 2018 richtte hij de James Fridman Foundation met als doel om jongeren met sociale problemen te helpen. Ook werkt hij sinds dit jaar samen met datingapp Bumble aan een campagne tegen ongevraagde naaktfoto's.

Ster advertentie
Ster advertentie