OMG

Vrouw doet zich voor als arts, wordt twee keer aangenomen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vrouw doet zich voor als arts, wordt twee keer aangenomen

Een baan zoeken terwijl je daar eigenlijk helemaal niet geschikt voor bent? Een 32-jarige vrouw in Nederland besloot daarvoor te gaan en wist maar liefst twee keer een baan als arts te krijgen, zonder dat ze hiervoor was opgeleid.

Baan zonder diploma

De vrouw toonde valse diploma's, haar curriculum vitae klopte niet en ze gebruikte registratienummers van anderen. Desondanks slaagde ze er in om twee keer aangenomen te worden. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is inmiddels zo bang dat het haar weer lukt om ergens aan de bak te komen, dat ze hebben besloten haar naam te openbaren. Daarnaast is ook een deel van het onderzoek vrijgegeven.

Op het spoor

De inspectie kwam de vrouw op het spoor nadat er vorig jaar drie zorginstellingen alarm hadden geslagen. Tevens is de vrouw in 2017 ook al eens in de fout gegaan, beweert de inspectie. Toen zij haar daarmee confronteerde, weigerde ze een gesprek. Volgens de inspectie was ze "niet open en transparant" en ze "een ernstige bedreiging kan betekenen" voor de veiligheid van cliënten of de zorg. De inspectie denkt momenteel na over "passende maatregelen" tegen de vrouw.

Ster advertentie
Ster advertentie