OMG

26-jarig meisje start modellencarrière ondanks bijzondere huidaandoening

  1. Newschevron right
  2. 26-jarig meisje start modellencarrière ondanks bijzondere huidaandoening

Foto's: Instagram

Model Sara Geurts heeft zich jaren geschaamd voor haar lichaam. Ze is nu 26 jaar, maar door een aandoening ziet ze er veel ouder uit. Ze heeft een enorm rekbare huid, waardoor ze uitgezakt en verrimpeld lijkt. Maar dat maakt haar niets uit: ze is trots!

Huidaandoening

Sara kreeg op haar tiende te horen dat ze het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS) heeft, een huidaandoening waarbij de collageenproductie verminderd. Ongeveer 1 op de 5000 mensen heeft te maken met EDS en er is niks tegen te doen.

Grote droom

Na de diagnose viel haar grote droom in duigen. Ze wilde namelijk model worden. Pas na haar twintigste kreeg ze een positief lichaamsbeeld. Ze wil nu alsnog een modellencarrière beginnen.

''Het was mijn grootste onzekerheid. Op de middelbare school probeerde ik het te verbergen. Ik wou er niet over praten. Ik leefde in een leugen. [...] Dankzij de steun die ik kreeg, begon ik mezelf en mijn lichaam heel anders te bekijken. Ik heb nog nooit meer zelfvertrouwen gehad dan nu, omdat ik de schoonheid ervan inzie: de lijnen en patronen op mijn huid, dat is kunst. Echt jammer dat ik vroeger enkel de lelijkheid ervan inzag.''

Ster advertentie
Ster advertentie