OMG

62-jarige man verbreekt wereldrecord planking met 8 uur en 15 minuten

  1. Newschevron right
  2. 62-jarige man verbreekt wereldrecord planking met 8 uur en 15 minuten

Voor sommige mensen is één minuut planken al een hel, maar voor George Hood is dat een lachertje. Deze 62-jarige man houdt het namelijk gemakkelijk uren vol, om precies te zijn: 8 uur, 15 minuten en 15 seconden. En daarmee heeft de Amerikaan officieel een nieuw wereldrecord gevestigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trainen

Het planking-talent is Georgie niet zomaar komen aanwaaien. Hij heeft er keihard voor gewerkt. De oud-marinier traint al jarenlang zo'n 7 uur per dag. In 2011 behaalde hij ook al het wereldrecord, toen nog met een tijd van 'slechts' 1 uur en 20 minuten. Dit record werd in 2016 door de Chinese Mao Weidong verbroken. Die hield het 8 uur en 1 minuut vol.

Wereldrecord

Nu heeft George opnieuw het wereldrecord in handen. Alsof het niet indrukwekkend genoeg was dat de 62-jarige man meer dan acht uur had geplankt, drukte hij zich na afloop ook nog eens 75 keer op. "Ik moet mezelf compleet distantiëren van de realiteit van de klok. Het is een kunst en een vaardigheid die ik door de jaren heen heb leren beheren", vertelde George achteraf aan de BBC. Ook liet hij weten een punt achter zijn planking-carrière te zetten.

Vrouw

Het wereldrecord planken voor vrouwen is in handen van Dana Glowacka uit Chicago. De 48-jarige wist het 4 uur en 20 minuten lang vol te houden.

Ster advertentie
Ster advertentie