OMG

Studenten creëren Iron Man-pak om zwaar tilwerk van arbeiders te verlichten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Studenten creëren Iron Man-pak om zwaar tilwerk van arbeiders te verlichten

Een groep Engineering-studenten aan de Helwan University in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft een soort Iron Man-pak gecreëerd, maar niet omdat ze zo gek zijn op de Marvel-films met Tony Stark. Met dit speciale pak willen ze fabrieksarbeiders een handje helpen. De studenten zeggen dat ze bij meerdere fabrieksbezoeken zagen dat de arbeiders zware ladingen droegen die ernstig letsel bij hun veroorzaakten. De leerlingen zochten daarom na deze bezoekjes naar een manier waarop ze het zware werk van die arbeiders konden verlichten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pak bootst menselijk lichaam na

Het Iron Man-pak dat de studenten hebben ontwikkeld, bootst de bewegingen van het menselijk lichaam na tijdens het optillen dankzij luchtdruk. Het zou de gezondheidsklachten van de arbeiders moeten verminderen en dus ook de productie sneller moeten laten verlopen. Het pakt helpt iemand om een gewicht tot 90 kilo te tillen. Daar willen de studenten uiteindelijk zelfs 200 kilo van maken. De studenten deden een jaar over het ontwikkelen van het pak en gaven tot nu toe zo'n 930 dollar uit aan het prototype. Ze zoeken nu naar een financiële injectie om hun toekomstige onderzoek te steunen en het project verder te ontwikkelen.

Iron Man-pak

Er zijn al meerdere fabrieken waarin technologische pakken of vesten toegepast worden, maar die zijn niet gericht op het tillen van gewicht. In de fabrieken van Ford werken ze bijvoorbeeld met een soort vest dat de schouders en ellebogen ondersteund.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie