OMG

Britse moeder beschuldigt prins uit het sprookje Doornroosje van misbruik

foto: Disney België
  1. Newschevron right
  2. Britse moeder beschuldigt prins uit het sprookje Doornroosje van misbruik

Sneeuwwitje, Hans & Grietje, Rapunzel en Doornroosje, als kind was je er waarschijnlijk helemaal gek op. Maar met één van die sprookjes is iets mis. Althans, dat vindt de Britse moeder Sarah Hall. Na het Harvey Weinstein-schandaal delen steeds meer slachtoffers van seksuele intimidatie hun verhaal onder de hashtag #MeToo. En deze seksuele intimidatie is volgens moeder Sarah Hall ook een probleem bij het sprookje Doornroosje. De prins zou Doornroosje namelijk misbruiken!

Toestemming

Nu denk je waarschijnlijk dat de moeder een grapje maakt, want de personages bestaan helemaal niet in het echt. Maar de moeder is bloedserieus. Sarah zegt namelijk dat Doornroosje nooit toestemming heeft gegeven voor de kus van de prins, waardoor zij wakker wordt.

Verbannen

De Britse moeder wil daarom dat het boek verbannen wordt van alle scholen. Het sprookje mag niet meer aan kinderen voorgelezen worden. Hall gooide een foto van het boek op Twitter en legt uit: "Ik zal je vertellen: als we dit soort verhalen nog steeds op scholen tegenkomen, zullen we nooit iets veranderen aan de houding die we nu hebben ten opzichte van seksueel gedrag. #metoo"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie