Naar homepage
OMG

De Facebook Messenger App valt niet in goede aarde

  1. Newschevron right
  2. De Facebook Messenger App valt niet in goede aarde
Facebook heeft schijt aan je privacy. Niks nieuws aan. Toch laaien er weer discussies op over de nieuwe Facebook Messenger App. Wil je je berichten via de Facebook app kunnen lezen, dan ben je sinds vorige week verplicht de vernieuwde chatfunctie te installeren.Hoewel er weer volop kritiek is op de privacyschending, blijven talloze mensen dit social media netwerk toch gebruiken.

Meest gedownload, maar niet geliefd
De nieuwe app staat in maar liefst 105 landen op nummer één. Dat wil niet zeggen dat de nieuwe chatfunctie populair is. Uit de waarderingscijfers van Apple blijkt dat de 'geforceerde' app maar één sterretje waard is volgens de meeste gebruikers.Een telefoon die eigenlijk niet meer van jou is
Door de bizarre voorwaarden van Facebook te accepteren, geef je eigenlijk gewoon de controle over je telefoon uit handen. Leuk, al die tekstberichtjes, voiceclipjes, foto's en video's die met jouw toestemming verstuurd worden. Maar er kan ook een heleboel zonder dat je het in de gaten hebt.

Los van de telefoontjes en tekstberichten via de nieuwe app, kan het bijvoorbeeld geluid opnemen via de microfoon en foto/video opnames maken zonder dat je het doorhebt. Daarnaast is je belgeschiedenis ook beschikbaar. Toch maar de kleine lettertjes extra goed lezen voordat je weer nieuwe apps installeert?

Ster advertentie
Ster advertentie