OMG

VIDEO: Tiener luistert lachend naar zijn veroordeling voor moord

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Tiener luistert lachend naar zijn veroordeling voor moord

De 17-jarige Danta Wright wordt veroordeeld voor moord op zijn 18-jarige medestudent Jordan Klee. Klinkt heftig, maar hij lijkt zelf het kwaad van zijn daad niet in te zien. Hij blijft de hele zitting glimlachen. zelfs wanneer de familieleden van het slachtoffer hun emotionele verhaal doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Ik heb mijn enige kind verloren, mijn zoon, mijn baby, mijn vriend. Meer dan dat, ben ik liefde en geluk verloren. Ik heb niet langer de hoop om kleinkinderen te krijgen.''

Levenslang

De tiener moest verschijnen voor de jeugdrechter, maar de constante glimlach op zijn gezicht zat rechter Swartz niet lekker. Hij twijfelde zelfs of hij de zaak naar een andere rechter moest sturen, die hem levenslang zou kunnen geven.

''Hoe je daar zit, lachend en je hoofd schuddend alsof het niets is, wil ik de overeenkomst eigenlijk niet accepteren. Ik zou je het liefst naar de officiële rechtbank sturen: dat betekent dat je levenslang krijgt, dat je daar dood gaat.''

Angst

De familie van Wright pleit uiteindelijk om de jongen niet verder te berechten. De advocaat van Danta laat weten dat zijn cliënt emotionele problemen heeft en ''zijn angst uit door te glimlachen''. Danta wordt veroordeeld tot 23 tot 50 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie