OMG

Pokémonkaarten die Logan Paul voor 3,5 miljoen kocht blijken inderdaad nep te zijn

foto: YouTube: Logan Paul
  1. Newschevron right
  2. Pokémonkaarten die Logan Paul voor 3,5 miljoen kocht blijken inderdaad nep te zijn

Logan Paul heeft misschien wel de miskoop van de eeuw begaan. De YouTuber kocht onlangs een doos vol zeldzame Pokémonkaarten voor maar liefst 3,5 miljoen dollar, waarna er geruchten op gang kwamen dat de kaarten nep zouden zijn. Na wat onderzoek van Logan blijkt dat nu daadwerkelijk te kloppen.

Video

Speurders van de fanpagina Pokébeach gingen er na wat onderzoek al van uit dat de kaarten nep zouden zijn. Dat zorgde voor twijfels bij Logan, waarna hij zelf op onderzoek uitging. Hij plaatste donderdag een video op YouTube met de titel 'Ik heb 3,5 miljoen dollar verloren aan neppe Pokémonkaarten'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen onderzoekje

Logan vloog naar Chicago, waar hij twee medewerkers ontmoette van de Baseball Card Exchange (BBCE), een organisatie die gespecialiseerd is in het verifiëren van de authenticiteit van dit soort kaarten. Logan werd vergezeld door Matt, die de doos ooit kocht voor 2,7 miljoen dollar en 'm vervolgens dus voor 3,5 miljoen doorverkocht aan Logan. Matt had de doos al eerder laten bekijken door de BBCE, maar zonder 'm te openen. Daarom wilde Logan voor de zekerheid een dubbelcheck doen en zien waarmee de doos gevuld was.

'Grootste zwendel in de Pokémongeschiedenis'

In de video is te zien hoe de twee medewerkers van de BBCE in eerste instantie concluderen dat er niet geknoeid is met de doos waar de Pokémonkaarten inzitten. Dat was een goed teken, maar zodra ze doos uiteindelijk openden kwam de grote verrassingen. Bij het openen van de eerste set kaarten bleken er namelijk G.I. Joe-kaarten in te zitten. "We zijn allemaal voor de gek gehouden", zegt een van de medewerkers van de BBCE. "Dit is de grootste zwendel in de hele Pokémongeschiedenis."

Op zoek naar oplichters

Matt heeft laten weten dat hij Logan de 3,5 miljoen dollar heeft teruggegeven. Hij gaat nu op zoek naar de mensen die hem hebben opgelicht, in de hoop dat hij zijn geld terugkrijgt. To be continued...

Ster advertentie
Ster advertentie