OMG

Zeldzame hersentumor gelinkt aan 100 mensen van zelfde school

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Zeldzame hersentumor gelinkt aan 100 mensen van zelfde school

Dit mysterie in de Verenigde Staten klinkt als het perfecte verhaal voor een nieuwe Netflix-documentaire. Een extreem zeldzaam hersentumor werd bij ruim 100 mensen ontdekt die allemaal één ding overeen hebben: ze gingen naar dezelfde middelbare school.

'Ik zal de waarheid achterhalen'

Het gaat om de Colonia High School in New Jersey. Niemand weet hoe het kan dat er bij 94 mensen die naar deze school gingen hetzelfde zeldzame hersentumor is ontdekt. Al Lupiano (50) is een van de 94 bij wie de ziekte werd gediagnosticeerd. Hij is inmiddels genezen, maar gebrand om er achter te komen wat de waarheid is in dit verhaal.

"Ik zal niet rusten tot ik de antwoorden heb", zegt Lupiano tegen NJ.com. "Ik zal de waarheid achterhalen." De man heeft een persoonlijke reden om dit tot de bodem uit te zoeken. Zijn zus overleed namelijk aan de ziekte op 44-jarige leeftijd. Op haar sterfbed beloofde Lupiano haar dat hij er achter zou komen wat er aan de hand is.

Onderzoek

Lupiano heeft er al voor gezorgd dat de politie onderzoek gaat doen naar het verhaal. De burgemeester neemt het verhaal ook serieus: "Er zou een echt probleem kunnen zijn en onze inwoners verdienen het om te weten of er gevaren zijn. We zijn allemaal bezorgd en we willen dit allemaal tot de bodem uitzoeken. Dit is duidelijk niet normaal."

Ster advertentie
Ster advertentie