OMG

5% jongeren zet wekker om 's nachts appjes te checken

  1. Newschevron right
  2. 5% jongeren zet wekker om 's nachts appjes te checken

Een leven zonder smartphone, dat is tegenwoordig toch echt ondenkbaar?! Dat blijkt ook wel uit een onderzoek van verzekeraar Interpolis en onderzoeksbureau GfK. Zij analyseerden het smartphonegebruik van 1130 jongeren van 18 t/m 34 jaar. En daar kwamen een aantal belangrijke - en herkenbare - conclusies uit.

5. irritaties

Je herkent het vast wel: je bent gezellig een avondje aan het chillen met vrienden, maar de helft zit constant op zijn telefoon. Irritant hè? Uit het onderzoek blijkt dat 82% van de ondervraagden zich ergert aan vrienden of familieleden die teveel met hun telefoon bezig zijn.

4. slaapkamersessies

De slaapkamer blijkt een populaire plek te zijn om door te brengen met je telefoon. 80% van de ondervraagden neemt zijn telefoon mee naar bed. Dat is op zich logisch, omdat veel mensen hun telefoon gebruiken als wekker. Maar er zitten ook nadelen aan, want wist je dat 79% aangeeft wel eens te laat te slapen doordat ze nog zitten te appen of snappen in bed?

3. genegeerd

Maar liefst 17% wordt wel eens onzeker door de blauwe vinkjes - of eigenlijk het gebrek aan blauwe vinkjes - op WhatsApp. Deze ondervraagden zijn bang dat ze iets verkeerds hebben gezegd, wanneer ze zien dat iemand iets wel gelezen heeft zonder te reageren.

2. verslaafd

Kun jij een dag zonder je telefoon? Of ben jij vastgelijmd aan dat apparaat? 44% zegt gestrest te zijn als ze hun telefoon zijn vergeten. En 10% zegt zelfs helemaal terug naar huis te gaan om het op te halen en alsnog mee te nemen.

1. altijd online

De meest alarmerende uitslag van het onderzoek is toch wel dat er ook jongeren zijn die zelfs 's nachts niets willen missen. 5% zegt regelmatig een wekker te zetten om midden in de nacht hun appjes te kunnen checken. Je nachtrust opgeven om bereikbaar te zijn, gaat dat niet een beetje ver?

Ster advertentie
Ster advertentie