OMG

Man dreigt club in brand te steken door energiedrankje

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Man dreigt club in brand te steken door energiedrankje

Een 38-jarige man uit het Engelse plaatsje Wantige is eerder dit jaar opgepakt, omdat hij een volle nachtclub in brand dreigde te steken. Michael Day was eerder die avond volledig door het lint gegaan, nadat het barpersoneel hem een ander energiedrankje had aangeboden, dan zijn favoriete Red Bull. De energiedrankliefhebber wilde alleen zijn favoriete merk energiedrank drinken en reageerde furieus. Hij ging zelfs zo ontzettend door het lint, dat hij de club uit werd gezet.

Terugkeer in de club

Day keerde dezelfde avond nog terug bij de nachtclub, maar deze keer had hij een jerrycan gevuld met benzine bij zich en een aansteker. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij de benzine over de voordeur van de club giet en naar binnen probeert te komen. Even later bedreigt hij de medewerkers met een aansteker en sigaret.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Celstraf

De idiote actie van Day vond eind april plaats. In eerste instantie zei de Engelsman dat het nooit zijn bedoeling was om de club in de fik te zetten. Hij wilde alleen maar mensen bang maken. Inmiddels heeft hij toegegeven dat hij schuldig is aan poging tot brandstichting en twee doodsbedreigingen. De advocaat van Day probeerde in de rechtszaal nog hard te maken dat zijn cliënt last had van een black-out tijdens een woede-uitbarsting, maar daar moest de rechter niets van hebben. Die veroordeelde hem tot een celstraf van vijf jaar en twee maanden.

Ster advertentie
Ster advertentie