OMG

Dit zijn de top vijf manieren waarop selfie-makers om het leven kwamen

  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de top vijf manieren waarop selfie-makers om het leven kwamen

Een selfie maken op de rand van een rotsachtige, actieve vulkaan klínkt al niet als een goed idee, maar toch gebeurde dit en andere gevaarlijke acties wereldwijd 259 keer. Allemaal voor het perfecte zelfportret.

Jong, dom en...

Het aantal selfie-incidenten blijkt uit een onderzoek van medische wetenschappers uit India. De onderzoekers keken naar gevallen die in het nieuws zijn vermeld tussen 2011 en 2017. Uit die cijfers bleek dat de meeste gevallen (159) plaatsvonden in hun eigen land en dat de meeste slachtoffers wereldwijd onder de 30 jaar waren. In India is de grootste groep van inwoners onder de 30 jaar

Man en vrouw

Hoewel je zou denken dat vrouwen meer selfies nemen en daarom ook vaker 'slachtoffer' zijn, is niets minder waar. Opvallend genoeg is het merendeel van de selfie-overledenen man. Daarvoor hadden de onderzoekers wel een verklaring. Mannen zouden volgens hen over het algemeen meer risico nemen, zo ook tijdens het nemen van een foto.

Top 5 doodsoorzaken

Als je je afvraagt welke levensriskerende acties mensen uithalen voor de beste selfies, dan volgt hier een kleine top vijf.

  1. Verdrinking
  2. Transport
  3. Brand en vallen van hoge oppervlaktes
  4. Gevaarlijke dieren
  5. Vuurwapens

Verenigde Staten

Verdrinking kwam vaak voor bij mensen die door sterke stromingen werden meegevoerd tijdens het nemen van een selfie of mensen die van een boot afvielen. Onder transport vallen incidenten waarbij mensen voor een rijdende trein een snelle foto denken te kunnen nemen. Hetzelfde aantal selfie-makers kwam om tijdens een brand als door vallen van hoge hoogtes. Een paar mensen overleden, nadat ze een foto wilde maken met een gevaarlijk dier. En tot slot staat de Verenigde Staten op nummer één als het aankomt om selfies met een vuurwapen die ongelukkig eindigden.

Hogere aantallen

De cijfers zijn gebaseerd op gevallen die in het nieuws werden vermeld. Dat het daadwerkelijke aantal selfie-doden hoger ligt, is dus niet heel onwaarschijnlijk. De onderzoekers raden daarom aan 'geen selfie-zones' in te stellen bij toeristische attracties, vooral bij die van grote hoogtes en waarbij water in de buurt is.

Ster advertentie
Ster advertentie