OMG

Hij verdween als 14-jarige jongen en is nu, bijna 20 jaar later, teruggevonden

  1. Newschevron right
  2. Hij verdween als 14-jarige jongen en is nu, bijna 20 jaar later, teruggevonden

De Belgische Simon Lembi werd in november 1999 als vermist opgegeven, maar is na ruim twintig jaar weer teruggevonden. In goede gezondheid!

tv kijken?

De nu bijna 34-jarige man van Angolese afkomst liep destijds zelf weg. Hij vroeg zijn moeder of hij tv mocht kijken in een opvangcentrum in de buurt, maar ze zag haar zoon daarna niet meer terug.

niet wegwijs

Simon kende de weg nog niet en sprak amper Frans, want slechts tien dagen daarvoor was hij met zijn moeder en drie broertjes/zusjes aankomen in Brussel. Daar kreeg moeder Marie-Jeanne uiteindelijk een sociale huurwoning.

andere identiteit

Hoewel mama Marie-Jeanne haar zoon wellicht wel weer zou willen zien, denkt Simon daar anders over. Bij de politie gaf hij aan dat hij als kleine jongen is weggelopen vanwege minder leuke familiaire omstandigheden. Simon heeft al die tijd geleefd met een nieuwe identiteit en wil niet dat dat en zijn huidige woon- en verblijfplaats bekend worden gemaakt.

ergens in europa

Na een tip besloot de politie deze vermissingszaak weer uitgebreid te onderzoeken. Zo kwamen ze erachter dat Simon een andere identiteit heeft aangenomen en ergens anders in Europa leeft.

Ster advertentie
Ster advertentie