Sport

Eerbetoon aan vermiste Emiliano Sala bij wedstrijd Arsenal-Cardiff

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Eerbetoon aan vermiste Emiliano Sala bij wedstrijd Arsenal-Cardiff

De vermiste voetballer Emiliano Sala zou gisteren eigenlijk zijn debuut maken voor zijn nieuwe club Cardiff City in Wales. De speler stond niet op het veld, maar dankzij het eerbetoon dat bij de wedstrijd tegen Arsenal gehouden werd, was hij er in gedachte toch een beetje bij. Zijn naam stond in het programmaboekje vermeld, er werden door beide aanvoerders bloemen op het veld gelegd en voor de wedstrijd begon, werd er een minuut lang voor de speler geklapt. Cardiff-fans hadden spandoeken bij waarop stond: "We zagen je nooit spelen en scoren, maar Emiliano, we houden voor altijd van je." Bij alle andere wedstrijden die er gisterenavond in de Premier League gespeeld werden, werd een minuut stilte gehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

verdwenen

De 28-jarige Argentijn is vermist sinds het vliegtuigje waarin hij vanuit het Franse Nantes onderweg was naar Wales vorige week van de radar verdween. Vlak voor het verdwijnen van het toestel, waar hij samen met piloot David Ibbotson (60) in zat, stuurde Emiliano nog een audiobericht naar vrienden. Daarin vertelde hij angstig dat het vliegtuig uit elkaar dreigde te vallen.

zoekactie

Er werd direct na de verdwijning een zoekactie gestart, maar die heeft niks opgeleverd en werd na een paar dagen gestaakt. Sala's familie besloot daarop een crowdfundingactie te starten om zelf verder te zoeken. Bekende voetballers zoals Lionel Messi deden een donatie en inmiddels is er al 369.000 euro opgehaald. De kans dat de voetballer nog leeft, is volgens de politie echter klein. De familie weigert de dood te erkennen, daarom werden er gisteren bij de wedstrijd geen rouwbanden gedragen.

Ster advertentie
Ster advertentie