Up 2 Date

Opnieuw lichaam gevonden in waterput in Spanje

foto: Twitter: Noticias Cuatrot
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw lichaam gevonden in waterput in Spanje

Twee dagen na de vondst van de overleden Julen (2), is er gisteren opnieuw een lichaam aangetroffen in een waterput in de buurt van Mágala. Het gaat dit keer om de 45-jarige Juan. Ook zijn hond werd in de put gevonden. Nieuwszender Noticias Cuatro laat weten dat de man waarschijnlijk overleden is aan onderkoeling nadat hij de put niet meer uit kon komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

redden

De gevonden man ging zondagavond wandelen met zijn hond, maar kwam niet meer thuis. Hij werd als vermist opgegeven. Juan en zijn hond werden vervolgens door een speciale politie-eenheid gevonden in een drie meter diepe put in het plaatsje Villanueva del Trabuco. Noticias Cuatro meldt dat de hond waarschijnlijk in de put is gevallen, waarna de man het beestje wilde redden. Mogelijk is hij toen in de put gevallen of gesprongen. Door de riem van de hond aan takken te binden, heeft hij nog vergeefse pogingen gedaan om eruit te klimmen. Zijn kleren werden naast de put gevonden.

onderzoek

Volgens buurtbewoners kende Juan de omgeving als geen ander. Hij maakte meerdere keren per week een lange wandeling in het gebied. De politie is een onderzoek gestart naar wie er verantwoordelijk is voor de put, die in het midden van een wandelroute ligt. Ook naar het ongeval van Julen loopt een onderzoek.

kritiek

Er is in Spanje veel kritiek op de illegale waterputten. Deze worden aangelegd om naar water te zoeken, zonder dat hier een vergunning voor is. Volgens de meest recente cijfers van het Ministerie van Milieu zijn er in Spanje ruim een half miljoen van dit soort putten.

Ster advertentie
Ster advertentie