OMG

Rihanna door Harvard uitgeroepen tot 'Weldoener van het Jaar'

  1. Newschevron right
  2. Rihanna door Harvard uitgeroepen tot 'Weldoener van het Jaar'

Rihanna is door Harvard University benoemd tot 'Humanitarian of the Year'. Een prijs die jaarlijks gegeven wordt aan een persoon die zich op een positieve manier heeft ingezet voor de mensheid. Hiermee komt ze in het rijtje te staan met onder andere kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai. De zangeres zal deze prestigieuze Peter J. Gomes Humanitarian Award aankomende dinsdag tijdens een ceremonie in ontvangst nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

weldoener

De directeur van de Harvard Foundation heeft uitgelegd waarom juist Rihanna voor deze eer gekozen is. Hij noemt daarvoor als voorbeeld het Centrum voor Oncologie en Nucleaire Geneeskunde dat RiRi heeft opgezet in haar thuisland Barbados. In deze kliniek wordt er onderzoek gedaan naar het vaststellen en behandelen van borstkanker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

educatie

Ook is Rihanna bezig geweest met het opzetten van een beurs voor studenten uit Caribische landen die in Verenigde Staten willen studeren. En ze ondersteunt daarnaast ook het Global Partnership for Education and Global Citizen Project. Een project waarin er aan kinderen in meer dan zestig ontwikkelingslanden toegang tot het onderwijs wordt gegeven.

Ster advertentie
Ster advertentie