FunX Rotterdam

Get ready voor Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2018!

  1. Newschevron right
  2. Get ready voor Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2018!

Dit weekend is het zover, het meest kleurrijke en swingende feest van Rotterdam: Rotterdam Unlimited Zomercarnaval! Ruim 750.000 feestgangers en 170 verschillende culturen komen samen in de binnenstad om te genieten van de exotische vibes en zomerse energie. De zon schijnt, de temperaturen zijn hoog en Rotterdam is ready om er een heerlijke fissa van te maken! Ook FunX feest mee met een een eigen praalwagen. Lees hier wat er te doen is en waar je zeker bij moet zijn.

Battle of Drums

Vrijdagavond 27 juli start het feest met de opwarmer van het Zomercarnaval: Battle of Drums. Op het Hofplein gooien drie brassbrands alles in de strijd voor de titel 'Beste Brassband Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2018'. Welke band het publiek het meest laat schudden, wint de titel. Vooraf trekken er 'warming-ups' vanuit verschillende locaties naar het hoofdpodium. De routes check je hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Straatparade

Het ultieme hoogtepunt van Zomercarnaval, de wereldberoemde Straatparade, is iets om zeker niet te missen. Op zaterdag 28 juli trekt deze swingende parade door de stad. Met voorop de Rotterdamse Queen Rotterdam Unlimited Zomercarnaval Priscilla Rehaen en haar groep Jungle Boogie. Zij worden gevolgd door door 22 groepen die strijden voor titels als 'beste groep', 'mooiste praalwagen' en 'beste choreografie'. Ruim 2.500 dansers trekken alles uit de kast om weer een swingend spektakel neer te zetten. Ook FunX maakt deel uit van de kleurrijke parade en rijdt mee met de eigen FunX-praalwagen. Let op: de route is anders dan voorheen en gaat niet over de Coolsingel. Check hier de nieuwe route.

Mercado

Honger gekregen van het dansen? De Mercado, oftwel Festivalmarkt, is de plek waar je terecht kunt voor de lekkerste bites. Ga voor een Hindoestaanse bara of Surinaamse kip van de barbecue. De marktkramen zijn te vinden op de Coolsingel en het Schouwburgplein.

Party all day and night

Verder zijn er tijdens het evenement verschillende optredens op outdoor podia, verspreid door de stad. Je kan o.a. genieten van Broederliefde en Soca-queen Alison Hands. Check hier het volledige programma. Ook 's nachts gaat het feest door. In de Maassilo kan je het hele weekend losgaan met live bands, (internationale) artiesten en toffe dj's. Zaterdagavond is hier de officiële afterparty en als je echt geen genoeg kan krijgen, is er zondag de Aftermath.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beleef de stad

Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb roept iedereen op om mee te komen feesten. "Beleef de wereld. Beleef de felle kleuren. Beleef de geuren van alle deelnemers die meedoen aan het festival".

Ster advertentie
Ster advertentie