FunX Rotterdam

Vader van A13-baby: "Ik zag het hoofdje al"

foto: facebook/rtvrijnmond
  1. Newschevron right
  2. Vader van A13-baby: "Ik zag het hoofdje al"

De alarmcentrale kreeg zaterdag een opvallend telefoontje. Een man belde 112 vertelde dat hij met zijn zwangere vrouw op de vluchtstrook van de A13 stilstond en de baby eraan kwam. Het was Soner Inal die met zijn zwangere vrouw en drie kinderen onderweg was naar Rotterdam. De baby kon niet langer wachten en daarom heeft vader Soner de baby zelf ter wereld moeten brengen. De bevalling is naar omstandigheden goed verlopen en inmiddels gaat het goed met moeder en kind. RTV Rijnmond bezocht ze in het ziekenhuis en sprak met de ouders van de kersverse baby.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persen op de a13

"Eliz had weinig geduld," zegt vader Soner lachend voor de camera van RTV Rijnmond. Het gezin dat in Ypenburg woont, probeerde hun drie dochters nog bij hun opa en oma in Rotterdam af te zetten, maar de baby had andere plannen: "We reden de snelweg op en toen kwamen de weeën achter elkaar," aldus de vader. "Ter hoogte van Overschie zei ze dat ik nu moest stoppen. Ik heb de auto aan de kant gezet, deed haar broek uit en zag het hoofdje al. Ik hield het hoofdje vast en zei tegen haar dat ze moest persen. Direct nadat ze perste heb ik de baby eruit getrokken, op haar schoot gezet, er een jas overheen gedaan en toen hebben we gewacht op de hulpdiensten."

Hectometerpaal 18,4

Het gezin had alles al gepland, maar bij het vierde kind ging het sneller dan verwacht. Vlak na hectometerpaaltje 18,4 werd Eliz geboren en daarom wil het gezin dat paaltje nu hebben. Op Twitter is te lezen dat Rijkswaterstaat gaat uitzoeken of ze het bord mogen hebben. Moeder Abora hoopt dat ze het hectometerpaaltje mogen meenemen: "Dan kunnen we het in haar kamer ophangen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankt!

Op Facebook bedankt mama Abora de politie, het ambulancepersoneel, de verloskundigen, het personeel van het kinderziekenhuis en vooral die lieve mevrouw die haar gerust heeft gesteld. En natuurlijk haar man Soner: "We hebben al zoveel doorstaan nu weer een onvergetelijke ervaring en herinnering erbij! Je staat altijd klaar en je bent er letterlijk altijd voor ons. Ik kan altijd op je rekenen, dat heb je weer bewezen. De beste papa voor mijn kids en man die ik kan wensen!"

Ster advertentie
Ster advertentie