FunX Rotterdam

Stryder verloor zijn stem, maar wil comeback maken als rapper

foto: OPEN Rotterdam
  1. Newschevron right
  2. Stryder verloor zijn stem, maar wil comeback maken als rapper

Als je rapper bent, is het één van je ergste nachtmerries: je stem verliezen. Letterlijk. Het overkwam Stryder ruim zes jaar geleden, maar na hulp van 'de beste logopedist van Nederland' is hij meer dan ready voor een comeback. In een korte documentaire van Rauwkost Collective in samenwerking met Riverparkfilms, OPEN Rotterdam en Hiphop In Je Smoel laat deze strijder zien hoe hij zijn weg weer terug aan het vinden is.

comeback is nodig

Die comeback maakt Stryder trouwens niet alleen, maar samen met zijn broer Gaza en beste vriend. Zij vormen het trio Camp Rauw. De rapper, die Palestijnse roots heeft, vindt het heel erg nodig om weer van zich te laten horen.

"Op het moment dat er ook inhoudelijke artiesten zouden zijn in Nederland die de charts domineren en het zouden hebben over maatschappelijke problematiek, dan zou ik de urgentie om weer te rappen misschien minder voelen. Op Appa na, is er niemand die bezig is met het vertellen van ons verhaal. Om die reden wil ik nu gewoon weer doorpakken."

plotseling

Stryder deed ooit ook de leraren opleiding. "Op een gegeven moment nam ik een track op en kreeg ik last van m'n stem. Elke keer als ik probeerde te rappen, raakte ik m'n stem kwijt. Tot het punt dat ik mijn stem gewoon volledig verloor. Voor beide heb je je stem nodig en in beide gevallen ben je fucked up."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie